För mycket hbt-politik på F!:s hemsida?

3 augusti 2006

Är det för mycket hbt-politik på F!:s hemsida? Så här tycker signaturen Eva.

Hej Fi,

Det kan ju synas gott att Stockholm Pride får ett så stort utrymme på F!s förstasida. Jag är en rätt vanlig heterosexuell kvinna som antagligen inte platsar i Pride-festivalens led. Däremot har jag idag bevistat en utställning om feminism och konst med historiskt inslag på Liljevalch konsthall. Lägg in en blänkare om den också.
mvh
Eva


Hej Eva,

Tack för dina synpunkter på Fi:s hemsida!

Den största anledningen till att vi just nu skriver mycket om Pride-festivalen på hemsidan är att Fi har mycket aktiviteter där Alla tre talespersonerna är t.ex. där och är med på olika seminarier och debatter under veckan. Fi gör också flera politiska utspel i samband med festivalen.
Och ett omnämnande av utställningen Konstfeminism är på gång. Vi har ett nytt e-vykort gjort av en av konstnärerna som finns med på utställningen (Monika Larsen Dennis). Mer info om henne och vykortet kommer inom kort.

Vänliga hälsningar red.


Hej igen,

Jag förstår att aktiviteterna är många under Pride men jag måste ha varit väldigt otydlig: Majoriteten av Sveriges kvinnor är inte hbt-are och det måste också speglas på sidan, annars blir det lätt så att man förledes att tolka Fi som ett parti för hbt-are./vänligen Eva


Hej igen,

Vi kanske också var otydliga. Fi är ju faktiskt ett parti även för den som definierar sig som hbt-are. Det är en del av vår feministiska politik. Precis som att frågor som rör antirasism är det. Och den som tar del av våra aktiviteter på Pride märker att debatterna är angelägna för alla, oavsett sexuell läggning.
Och ett tips: gå gärna tillbaka på hemsidan (artiklarna är daterade) och kika på aktiviteterna som pågick under fruntimmersveckan och i Almedalen. Där hittar du även andra utspel. /red.