Ett torg, en mikrofon och ett budskap. Där har du ditt torgmöte

23 juli 2006

När valpatrullen anländer till Göteborg hittar vi stora delar av Göteborgs medlemsgrupp i Vasaparken. De passar på att ha möte innan dagens torgmöte med talesperson Sofia Karlsson drar igång. Stämningen är på topp. Under onsdagen presenterade Göteborg sitt program för valet till kommunfullmäktige för både media och allmänheten.

– Vi märker ett stort intresse för oss och vår politik säger Milka Saxlund, som är första namn på F!:s kommunala valslista. Jag tror att många göteborgare är glada för att det finns ett feministiskt alternativ att rösta på även i kommunvalet.

Klockan börjar närma sig tolv och det är snart dags att dra igång dagens torgmöte. Talesperson Sofia Karlsson har anlänt, spårvagnar rasslar förbi. Valpatrullen hinner fånga några ord från henne innan mötet.
Valpatrullen: Hur känns det att vara i Göteborg?
– Jag har ju bott här i flera år, så det känns alltid som att komma hem varje gång jag kommer hit.

Valpatrullen: Men torgmöten, funkar det verkligen i en valrörelse på 2000-talet?
– Ja, absolut! Det är viktig att synas. Många stannar till och lyssnar, tar en folder, ställer frågor och diskuterar. Och radio, TV, press och hemsidor i all ära – inget slår möten mellan människor i verkligheten. Dessutom är det roligt, och enkelt. Ett torg, en mikrofon och ett budskap. Där har du ditt torgmöte.

Valpatrullen


För mer information om F!:s politik i Göteborg, kontakta Milka Saxlund på 073-142 17 42.