Hon syr ihop valturnén

13 juli 2006

Den 9 augusti är det dags. Då startar F!:s valturné med ett besök på kvinnojouren i Haparanda för vidare färd ner genom Norrland. Sex veckor senare landar man i Stockholm. Landets södra spets nås i månadsskiftet augusti/september. Den 16 augusti befinner sig F!-bussen i Dalarna, Stockholm får två besök, det första den 20:e augusti, västkusten nås av valturnén den 25:e augusti.

Musikern och riksdagskandidaten Mikaela Robsahm är en av dem som nu planerar (ja, hon är personlig assistent till vardags också):
– Två minibussar kommer besöka en till fyra städer per dag, berättar Mikaela, när F!:s valpatrull ringer. Det blir After work på Respekt vid Järntorget i Göteborg (Mikaelas hemstad), ett besök på RFSLs medlemscafé i Nyköping, och så uppträder en grupp som kallar sig SML i Gävle.
Kan man räkna med gästartister?
– Jodå, men ingenting är klart än, säger Mikaela, som just nu ”jobbar på flera namn”.
– Och så besöker vi gymnasieskolor i de fall de inte har slängt ut småpartierna.
Hur menar du då?
– Jo, i Kalmar, Växjö och Göteborg har det tagits kommunalpolitiska beslut att bara riksdagspartierna får bjudas in. Det finns en oro för Sverigedemokraterna. Kanske finns det även en viss oro för oss.

F!:s valturné pågår mellan den 9 augusti och 16 september. För mer info om valturnén, kontakta Mikaela Robsahm eller Helena Svensson på 0730-43 99 41 eller 0708-23 65 37.