Veckobrev nr 29 från Sofia Karlsson

16 juni 2006

Sommaren verkar äntligen vara här. Jag har inte tagit något första dopp ännu, men jag har smörjt in benen i en brun-utan sol-kräm. För att komma snabbare in i den rätta sommarkänslan...

…och för att jag är, måste jag nog erkänna, rätt fåfäng. Tyvärr tror att jag fick en något fel nyans, så istället för bleka vinterben har jag nu begåvats med en färg som närmast kan beskrivas som morotsgul. Ett sommartecken så gott som något.

www.feministsupport.com

Nu har vi fått upp en internetsida där det är möjligt att göra donationer till oss från utlandet. Sprid informationen om sidan till så många som möjligt och be dem i sin tur att fortsätta sprida den. Vi behöver allt stöd vi kan få! www.feministsupport.com

Vi finns!

Det är slående hur mycket vi finns utan att synas speciellt mycket i det som kallas media. Jag kan tänka mig att fler än jag blir lite trötta ibland på frågor av typen ”Ni syns ju inte längre, finns ni kvar?” Eller ”Hur går det egentligen?”. Ja, hur det går i riksdagsvalet vet vi först den 17 september men känslan är mycket bra. För visst finns vi, och även om det verkar som en mer eller mindre etablerad överenskommelse att tiga ihjäl oss så tror inte jag att det kommer att lyckas. Valet avgörs av väljare som vi träffar nu, och kommer att träffa och möta i ännu större utsträckning fram till valet. Det är vår chans och vår möjlighet, att prata med folk, argumentera för varför F! behövs i riksdagen. Det är en kamp om mediautrymmet, en kamp som kommer att hårdna, och vi får väl vara glada när vi kan förmedla vår politik den vägen, men vi ska inte räkna med det. Men vi ska räkna med oss själva, och att det är många fler än vi som vill ha en förändring. Det är vår taktik inför valet, inte speciellt hemlig men väl så effektiv!

Kampen förs överallt

Måndagen den 12 juni genomfördes en demonstration i Teheran för kvinnors mänskliga rättigheter. Demonstrationen slogs ner av regimen som där ännu en gång visar att de inte respekterar mänskliga rättigheter. Det som hände i Teheran är fruktansvärt, men det ger mig också hopp. Det ger styrka att höra om de modiga feministerna i Teheran och det visar på vikten av att även Feministiskt initiativ arbetar för kvinnors mänskliga rättigheter lokalt, regionalt, nationellt och globalt.

Inte så mycket schlager…

Men ännu bättre är det nog många som tycker. Hultsfredsfestivalen drar igång idag och Fi kommer att finnas där. Såklart. Fi är där det händer. För vi finns, och vi syns.

Glöm inte solskyddsfaktorn när ni står i solen på torg och gator och delar Fi foldrar och snackar oss in i riksdagen!

Soliga Feministhälsningar
Sofia

www.sofiakarlsson.se