Veckobrev nr 27 från Sofia Karlsson

21 maj 2006

Sofia ingen tvivlare

Rubriken från Östran (tidning för östra småland) i onsdags efter att ha intervjuat mig är väldigt talande. Jag tvivlar inte. Vi kommer in i riksdagen, efter två veckor ute på förvalsturné är jag mer övertygad än någonsin. När jag möter gymnasieklasser, eller är med på ett möte, eller talar på torg och gator. Känslan är hela tiden densamma, vi behövs och det är många som håller med oss och som tänker lägga sin röst på F!.

Härliga medlemmar

Det starkaste intrycket från förvalsturnén är ni, alla medlemmar. Jag är överväldigad av all energi och beslutsamhet som ni utstrålar. Vi inspirerar varandra hela tiden och det är skönt att känna att ingen av oss är ensamma i vårt arbete, även om det ibland i tunga stunder kan kännas så. Jag är också nästan rörd över den gästfrihet och vänlighet som ni har visat. Överallt där jag har varit har medlemmar öppnat upp sina hem för mig, gett mig natthärbärge, skjutsat runt mig till möten så jag inte ska gå vilse i främmande städer. Bjudit på middag, uppmuntran och intressanta samtal. Det är nu bevisat att vi klarar av turnér med allt vad det innebär praktisk och logistiskt utan feta plånböcker. Min djupaste kärlek och respekt till er alla!

Listan

Vi klarar det mesta, med eller utan pengar, men mycket skulle såklart bli mycket lättare och bättre om vi hade mer resurser i form av pengar till valrörelsen. Därför pågår insamlingsarbetet hela tiden. I mitt förra veckobrev utmanade jag er till att komma på så bra insamlingstips som möjligt. Jag har varit ensam i juryarbetet och jag har inte kunnat komma fram till någon vinnare. Alla tips var bra tips, så här kommer därför listan på några bra sätt att samla in pengar utan inbördes rangordning.

  • Ordna fester/grillparty/picnic där insamlingsbössan för F! går runt bland alla deltagare
  • Önska sig ett certifikat eller pengar till F! i födelsedagspresent
  • Ge mor ett medlemskap eller certifikat på morsdag
  • Städa landsvägar och skänk pengarna till F!
  • Baka bullar och sälj på sommarens alla marknader och festivaler

Tack för tipsen som har kommit in, fortsätt tipsa varandra och fortsätt samla!

Schlager

Det här veckobrevet kommer lite sent på grund av förvalsturnén så därför är det lördag eftermiddag när jag författar det här. Och inte vilken lördag som helst. Idag är det final i Schlager EM! Så ta en paus från F! för en kväll och gotta ner er med popcornskålen och njut av detta vulgära härliga spektakel. Det ska jag göra!

Sofia ”Invincible” Karlsson

www.sofiakarlsson.se