Veckobrev nr 26 Från Sofia Karlsson

5 maj 2006

Inga Pengar!

Kära Feminister,
Vi är många som satsar tid, kunskap och engagemang i Feministiskt initiativ. Det behövs ett feministiskt alternativ i riksdagsvalet, och det är vi som är det alternativet. Det är ett stort ansvar som vilar på oss, ett ansvar som känns tungt ibland, men som faktiskt mest skapar energi och kraft. Vår vilja tar oss långt men det räcker inte hela vägen. Vi behöver pengar också. Vår kassa är så gott som tom, då vi har satsat allt på valsedlar. Därför måste vi se till att fylla kistorna så vi klarar av hela valrörelsen och tar oss in i riksdagen.

Tips

Det finns många sätt att samla pengar på, och olika sätt passar oss olika bra.

Här är några tips:

  • Vi som kan betalar in en extra medlemsavgift.
  • Vi sprider kunskap till alla att F! har inga pengar, vi får inga bidrag utan allt hänger på medlemsavgifter och donationer.
  • Ha alltid med en lapp med F! plusgironummer ; 405753-5. Så du kan lämna det till alla som kan tänkas vilja lämna ett bidrag till F! valfond.
  • Marknadsför våra certifikat som säljs till stöd för vår valfond. (Se hemsidan för mer information om certifikaten)
  • Ta tillfället i akt vid alla möten och aktiviteter att be om ett bidrag.
  • Värva medlemmar.

Det var några tips, och jag är övertygad om att flera av er har andra tips som säkert är mer fantasifulla och roligare. Mejla dem till mig så lägger jag upp på hemsidan och FC de tio bästa tipsen på hur vi kan samla in pengar. Senast den 13 maj vill jag ha era tips. [email protected]

Unga Väljare

Förstagångsväljare är en stor grupp där vi vet att vi har mycket stöd, och där det finns en nyfikenhet och vilja att diskutera både feminism i allmänhet och feministiskt initiativ. Ett bra sätt att nå unga väljare, och blivande unga väljare är att gå ut i gymnasieskolor. Ju fler vi är som vill och kan besöka gymnasieskolor, desto bättre. För att vi ska ha en översikt på vilka skolor vi har varit och vilka vi har kvar finns en kalender på FC där vi lägger in alla inbokade besök. Mejla mig om ni i er medlemsgrupp är på gång att boka in besök på gymnasieskolor eller om ni vill börja!

Förvalsturné

På måndag drar vi äntligen igång vår förvalsturné. Ett sätt att ge oss alla en försmak för det som komma skall under de sista veckorna av valspurten. Vi tre talespersoner kommer att besöka många av Sveriges städer under två veckor, och få tillfälle att debattera, och tala om F! politik. Kalendarium för turnén kommer att finnas kontinuerligt på hemsidan.

Vädret

Kan jag inte låta bli att kommentera. Så himla härligt det är med sol! Humörkurvan svänger uppåt, och jag längtar efter mjukglass, lata dagar på stranden och sena kvällar på uteserveringar. Men vet att det mest kommer att bli torgmöten och folderutdelning på dagen och kvällar med möten och debatter. Och jag kommer att älska varje minut av det, för det är feministiskt initiativs första valrörelse, vi skapar historia varje dag ända fram till den 17 september. Vi är med och förändrar våra liv, samhället och världen. Vi gör det vi måste, för vi har inget annat val, vad skulle vi annars göra? Låta bli? Så det blir en annorlunda sommar, men förhoppningsvis hinner vi med en och annan mjukglass också.

/Sofia Karlsson
Talesperson Feministiskt initiativ (F!)