Veckobrev nr 23 från Sofia Karlsson

13 april 2006

Jag tror att jag kan skriva att våren är här. Uteserveringarna börjar dyka upp här i Stockholm och även om det fortfarande blåser kallt så finns det anledning att plocka fram solglasögonen. Härligt!

Hej Feminister,

Valturné

Det börjar dra ihop sig till förvalsturné för mig, Gudrun och Devrim. I vecka 19–20 drar vi land och rike runt för att tala för Feministiskt initiativ och för att träffa er medlemmar. Som jag har skrivit förut kan vi se förvalsturnén som en generalrepetition för valrörelsen, så att vi när den drar igång på allvar kommer att vara laddade till tusen. Dra nytta av oss talespersoner nu när vi kommer till just din stad, vi ska ha möten och debatter, träffa folk och värva så många medlemmar som möjligt. Vi behöver mycket kraft och folk för att föra oss ända in i riksdagen. Ett mäktigt och stort arbete, men omöjligt? Absolut inte! Ta kontakt med Hanna Carlsson eller Mikaela Robsahm för mer info om valturnén.

Vad gör vi nu?

Nu är det utåtriktad verksamhet som gäller för nästan hela slanten. Vi har förvalsturneén som jag beskrev ovan, vi talespersoner försöker synas och höras i debatter, i artiklar mm så mycket som möjligt. Med våra övriga riksdagskandidater är vi många som nu syns och hörs i media och på möten. Och naturligtvis behöver man inte stå på riksdagslistan för att föra ut F!:s budskap. Ju flera vi är som tar debatten, hemma, på arbetet, i lokalpressen, desto bättre.
Så ut och debattera!

Även om det mesta av vår tid nu läggs på utåtriktad verksamhet behöver vi lägga lite tid även nu på vårt interna arbete, och vidareutveckla organisationen. Det finns en arbetsgrupp som arbetar med just demokrati och kommunikation inom F!. Om du vill vara med i den, ta kontakt med mig på [email protected].

Reklam

Jag har tidigare skrivit om mina ambitioner att börja blogga. Och nu börjar det hända saker på min hemsida. Det är inte full fart ännu, men snart. Så kolla gärna in www.sofiakarlsson.se .

Påskägg

Om du funderar på att ge bort ett påskägg i helgen men inte vet vad du ska lägga i det, så varför inte ett certifikat för F! eller ett medlemskap? Nyttigare än godis både på kort och långsikt.

Till sist

Önskar jag er en Glad Påsk. Vi syns på blåkulla!

Sofia Karlsson