Vårt program på Pride

26 juli 2013

Hbtq-rörelsens parti - Feministiskt initaitiv - presenterar som vanligt ett fullproppat program till Stockholm Pride med de viktigaste debatterna, roligaste festen och största paraden!

Är lagstiftning vårt främsta medel mot diskriminering?

Tisdag 30 jul 13:00–13:45, Pride House (Studio 3),
Vi diskuterar om lagen mot diskriminering fått önskade effekter, var hindren finns och hur det praktiskt går att arbeta mot diskriminering med andra metoder.
Medverkande: Sissela Nordling Blanco, Ulrika Westerlund med flera
Arrangör: RFSL och Feministiskt initiativ

Att \”komma ut\” som funkis

Tisdag 30 jul 17:00–17:45, Pride House (Studio 3)
Vart ska funkisar vända sig till när de är överbeskyddade av sin familj, och samhället inte är tillgängligt. Ett samtal om ansvar och skyldigheter och varför diskuterar vi detta på Pride.

Islam och hbtq

Onsdag 31 jul 15:00–15:45, Pride House (Bryggan)
Idag kan det vara svårt och i vissa fall livsfarligt att som muslim komma ut som HBTQ-person, därför ska vi nu öppna upp för diskussion både islams syn men också vad västvärlden har för syn på kombinationen av sexualitet och Islam.

Skaffa barn utanför normen

Onsdag 31 jul 16:00–16:45, Pride House (Bryggan)
Vårdpersonal från Firtelitetsenheter aktivister och politiker kommer att delta. En diskussion om vad som gäller idag och hur kan vi ta ett steg framåt.

Antirasisterna vs antirasisterna

Onsdag 31 jul 16:00–16:45, Pride House (Studion)
Under våren rasade debatten om rasismen i Sverige. Handlar det om individ eller struktur, om fördomar eller makt? Antirasisterna var splittrade. Hur tänker vi nu? Vad finns det för kopplingar till hbtq-rörelsens utmaningar?
Medverkande: Qaisar Mahmood, Ulrika Westerlund, Nathan Hamelberg med flera.
Arrangör: RFSL och Feministiskt initiativ

Vem äger pride?

Torsdag 1 aug 12:00–12:45, Pride House (Ekoteket)
Kan Pride vara ”för alla” eller vem bestämmer var gränserna går? Ska ett Pride kunna vara socialistiskt? Ska den lokala företagarföreningen eller kommunen ordna ett Pride? Vi tar tempen på Sveriges pridefestivaler och diskuterar vad vi vill med Pride.
Medverkande: Ulrika Westerlund, Sissela Nordling Blanco, Jon Voss med flera
Arrangör: RFSL och Feministiskt initiativ

Queerfilmquizet

Fredag 2 aug 16:00–16:45, Pride House (Klarabion)
Följ med på den årliga resan genom queerfilmens guldkorn i quizform. Med homoerotiken och könsvariationerna i filmen upptäckte vi oss själva, men kommer vi ihåg scenerna som förändrade våra liv? Quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfiken eller myssugen? Detta är något för dig!

PARAD – FEMINISTISK PRIDE

Lördag 3 augusti, samling 11:00, vi går 13:00
Vill du också ha den bästa politiken, röjigaste musiken och träffa hundratals feminister? Dansa eller promenera fram med Feministiskt initiativ – partiet som på allvar utmanar heteronromen i samhället och riksdagen! Sissela Nordling Blanco a.k.a. DJ Talesperson står för musiken tillsammans med DJ Lebb Zeppelin. Glitterrosa är klädkoden, så kom som du är! Du hittar oss på medborgarplatsen, där allt är rosa.

DEN STORA EFTERFESTEN

Den årliga STORA EFTERFESTEN tar som vanligt över Debaser medis. Nytt i år är att Fi fyller hela övervåningen med ett stort dansgolv packat med feminister och hip hop, r’n’b och sköna beats från partiets talesperson och hus-DJ SISSELA NORDLING BLANCO. På festen ser ni även DANIELA SEA från L WORD, Swedish Dyke Vibes, konfettikanoner, dansare, scenshow med visuales av God save the queer och mycket mer.
Läs mer och köp biljetterna som garanterat kommer sälja slut.

Tillgänglighet: se www.stockholmpride.se

Entré till Pride House 100 kr/dag.

Vår hbtq-politik i fickformat

Det är skarpt läge. Orättvisorna ökar. Feministiskt initiativ utmanar de etablerade partierna när de påstår att de har en politik som räcker till. Småjusteringar här och där räcker inte. Det behövs genomgripande förändringar. Läs Feministiskt initaitivs hbtq-politik i fick-format.

Sponsra en feministisk pride

Vi vill ha råd att delta på Pride, i Stockholm, Umeå, Malmö, Örebro, Falun, Uppsala, Norrköping och överallt. Det är dyrt och Fi får inget partistöd. Alla pengar kommer från medlemsavgifter och gåvor. Stöd hbtq-rörelsen du också, donera till Fi, bankgiro 405753-5 eller bli medlem.

Vi behöver din hjälp

Att arrangera Pride krävs massvis med människor. Din hjälp är ovärderligt! Du kan anmäla dig till de olika volontärspassen direkt på nätet. Uppge ditt namn och telefonnummer och fyll i formuläret. Har du frågor kan du maila [email protected] eller ringa 0738-27 20 21. Tack för att du är med och gör pride möjligt!