Feministiskt initiativ på West Pride i Göteborg

29 maj 2013

Som vanligt deltar Feministiskt initiativ med ett fullspäckat program på årets West Pride i Göteborg. Varmt välkommen!

Flatlobbyn

30 maj 19.00. Stora Teatern
Fem berättelser om motstånd, framförda av Sahar Mosleh, Ulrika Dahl, Juli Apponen, Therese Svensson och Roxy Farhat. Vad är motstånd? Vilka motståndsstrategier använder vi? Behöver vi varandra i motståndet? Står vi ut med varandra? Film, performance och panelsamtal.

Behövs The Rest?

31 juni 17:00. Kvinnofolkhögskolan
The Rest är en alternativ Pride-festival som vill se en mer politisk festival. Vi tar en djupdykning i varför The Rest blev till från början och om de behövs? Medverkande: Sahar Mosleh (styrelsemedlem i Fi), Jennifer Jerez (Fd. Verksamhetskoordinator på West Pride), Gabrielle Högstadius (Lärare på Kvinnofolkhögskolan), Tasso Stafilidis (verksamhetschef West Pride) och Kaj Heino (styrelseledamot West Pride) Moderator: Iki Gonzalez Magnusson (Projektledare för den ideella föreningen Utopia).

Queerfilmquiz

1 juni 12:00. Artisten, Lokal: Lindgrenssalen
Följ med på en resa genom queerfilmens guldkorn i quizform med exklusiva filmpriser. Med homoerotiken och könsvariationerna i filmen upptäckte vi oss själva, men kommer vi ihåg scenerna som förändrade våra liv? Quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfiken eller myssugen? Detta är något för dig!
Arrangör: Feministiskt initiativ

Antirasisterna vs antirasisterna

1 juni 14.30. Stadsmuseet, Lokal: Wallenstamsalen
Struktur eller individ? Maktstrukturer eller fördomar? Vårens debatt fortsätter och fördjupas kanske något. Vilka olika synsätt finns på hur den antirasistiska kampen ska bedrivas? Vilka likheter finns med hbtq-rörelsen – och den debatt om strategier och metoder som pågår här?
Medverkar: Sissela Nordling Blanco, Talesperson Feministiskt initiativ, Adam Cwejman, Ulrika Westerlund, Kristin Tran och Nathan Hamelberg.

Tal av Stina Svensson (Fi)

1 juni 14.30 – Regnbågsparken, Lokal: Tältet
Dagens feminism handlar inte längre bara om jämställdhet mellan kvinnor och män, utan om jämlikhet och antidiskriminering ur flera perspektiv, t.ex. funktionalitet, ålder, sexuell läggning, könsidentitet, etnicitet och klass. Kan alla verkligen samsas och komma överens på ett sätt som inte missgynnar vissa grupper?    
Vi måste tala högt om att rasism inte enbart handlar om illvilja och enstaka händelser utan om strukturer som påverkar oss alla, oavsett om vi vill det eller inte. Och hur kan vi tala om grupper och specifika perspektiv utan att homogenisera, och förstå den mångfald som faktiskt råder?
Arrangör: Feministiskt initiativ

Regnbågsparad

2 juni 13:30, vid göteborgsoperan.
Fi göteborg bjuder in till en färgsprakande politisk parad. Ta med din kompis och demonstrera för allas lika värde, vi samlas upp vid göteborgsoperan!