F! tar emot en donation på ett års arbetstid

17 maj 2013

Idag är det klart att Feministiskt initiativ får en unik donation till valarbetet 2014. Maria Starck, lämnar sitt fasta jobb som digitalansvarig på ActionAid för att under ett år arbeta gratis med partiets valkampanj.

– Eftersom feministiskt initiativ inte får något partistöd och saknar både kontor och personal är detta en enorm förstärkning. Allt valarbete sker på fritid och semestrar och här fyller Marias donation ett stort behov av samordning och kontinuitet, säger Amanda Mogensen, ansvarig för Feministiskt initiativs kommunikationsstrategiska arbete.

Maria Starck kommer att finnas på Feministiskt initiativs virtuella kansli på dagtid och med sin kompetens inom projektledning och digitala medier arbeta både med det strategiska och operativa kommunikationsarbetet under ett år fram till riksdagsvalet 2014.

– Jag känner att det räcker nu, diskrimineringen ökar och alldeles för lite görs för att stoppa utvecklingen. Jag och min partner röstar helrosa och tjänar hyfsat lika. När vi gjorde en hushållsbudget baserat på en årslön upptäckte vi att vi faktiskt får ihop vardagsdriften. Så jag ger jag alltså min tid, mitt engagemang, min kunskap och erfarenhet för att den feministiska rörelsen ska få plats i både EU-parlamentet och riksdagen, säger Maria Starck.

Feministiskt initiativ håller för närvarande på att ta fram en valstrategi och har påbörjat uppbyggnaden av en valkampanjorganisation som kan ta till vara allt det engagemang som medlemmar och sympatisörer har att ge. Partiet för också dialog med ett antal byråer kring att ta fram koncept för både medlemsrekrytering och valkampanjerna till EU- och riksdagsvalet 2014.

För mer info
Feministiskt initiativs pressjour 0706-100 191