Feministiskt initiativ ställer upp i EU-valet och riksdagsvalet 2014

6 april 2013

Idag beslutade Feministiskt initiativs kongress att partiet ställer upp både i valet till EU-parlamentet i juni och i valet till Sveriges Riksdag i september nästa år.

– Nu är det skarpt läge! Vi måste välja färdriktning för Sverige och Europa. När andra partier anammar en rasistisk retorik väljer vi att stå upp för mänskliga rättigheter, öppna gränser och en antirasistisk politik, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson Feministiskt initiativ.

Under helgen samlas över 100 kongressdeltagare för att tillsammans formulera vilken politik Feministiskt initiativ kommer att driva under valåret 2014. 

 – Sverige utmålas gärna som ett jämställt, öppet och tolerant land och rasism och homofobi framställs som små problem, men diskrimineringen är strukturell och finns i alla delar av samhället. Feministiskt initiativ har tydliga politiska förslag för att motverka den strukturella diskrimineringen som idag råder i Sverige, säger Stina Svensson, talesperson Feministiskt initiativ. 

En utmaning för Feministiskt initiativ är att partiet drivs utan partistöd och med ideellt engagerade. 

 – Vi kommer att driva valrörelse utan pengar eller personal. Vi har inget partistöd ännu, men vi drivs av vår vilja att förändra samhället och det är dags nu, säger Gudrun Schyman, valberedningens förslag till ny talesperson.

Feministiskt initiativs kongress pågår just nu i Göteborg. På söndag kl 9.00 presenterar partiet sina nya talespersoner och ny styrelse. Valberedningens förslag till talespersoner är Gudrun Schyman, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson. 

För mer information
www.feministisktinitiativ.se
Presstelefon: 0706-100 191