Veckobrev nr 21 från Gudrun Schyman

30 mars 2006

Min vecka började med snösmältning i Skåne. Just nu är jag tillbaka i Stockholm, efter en tvådagarsturné ett fruset Dalarna med snöstorm.

Intresset för F! växer!

Jag har varit på folkhögskola, gjort studiebesök på ett ”socialt”, kooperativt företag, haft offentligt möte på temat ”Feminismen – en kärleksaffär”, i samarbete med studieförbundet Sensus och talat i en gymnasiskola med mängder av förstagångsväljare. Fullmatade dagar, fulla salar och stort intresse från alla håll.
Så ser det ut runt om i hela landet. Jag vill gärna försöka förmedla den nyfikenhet och entusiasm som möter mig när jag åker runt. Dels för att jag vill att ni ska förstå att det finns ett bra läge nu för F! (efter ett tags tystnad kommer vi nu med politiken) och för att ni ska känna er uppmuntrade att själva ordna möten, på er ort, i er stad, i er kommun. Den lokala aktiviteten är nödvändig och måste bli en grundbult i den valrörelse som vi ska sätta fart på, efter valkonferensen nu i helgen.

Valrörelsen har börjat!

Efter valkonferensen är det utåtriktat arbete som gäller – för alla. Vi ska synas och höras. Roa och oroa. Utmana och upplysa. Folkbildning i alla former och på alla upptänkliga platser. Medlemsvärvning är ett måste (så vi får pengar till tryckningen av valsedlarna) men det finns också många som vill vara med som aktivister. Samla namn och telnr och mailadresser – alltid!

Alla ni som vill få en försmak av hur det kan gå till i en valrörelse ska redan nu ta reda på var vi talespersoner kommer att finnas under turnéveckorna 19 och 20. Kolla med Mikaela Robsahm och Hanna Carlsson. Det är dom som lägger turnéerna och har koll på läget. Ta kontakt – dels för att boka in möten just hos dig men också för att säga att du kan/vill vara med och se hur det går till.

Utbildning för personer på riksdagslistan

Valrörelsen har i princip börjat och alla måste förstå att det finns ingen generalrepetition i ett val. Det är premiär på en gång. Den 17 september ska runt 500 000 personer vara fullständigt övertygade om att det är F! som är det rätta valet. Tillsammans har vi en del att göra och ju förr vi kommer igång desto bättre. För alla som kommer att stå på riksdagslistan (som fastställs nu i helgen) blir det särskild utbildning/trimmning så ni kan redan nu boka in helgen den 13–14 maj, i Stockholm. Mer info kommer.

Nu ser jag fram emot att få träffa flera av er i konstruktiva och kreativa diskussioner vid helgens valkonferens. Och alla ni som inte kommer till Stockholm i helgen hoppas jag få träffa i den kommande förvalsturnén. Så hur vi än vänder oss så ses vi snart!

Gudrun