Stödfest i Stockholm

30 januari 2013

2013. Snart är det 2014... Snart är det dags att ta den svenska politiken i en helt ny riktning! Men innan dess behöver vi träffas, lära känna varandra, ha roligt, njuta av kultur, återupptäcka vår feminism och gemensamt stödja och stötta Feministiskt initiativ!

F! får än så länge inget statligt partibidrag. Det betyder att vi alla jobbar ideellt och att vi måste samla ihop pengar själva för att kunna genomföra två valrörelser nästa år. Därför anordnar vi denna fest för alla som vill se F! i politiken! 

FREDAG 8 FEBRUARI 19:00-03:00
FÄRGFABRIKEN (LILJEHOLMEN)
120 KR I FÖRKÖP / 150 KR I DÖRREN

//BAREN//
Baren goes KLUBB FEMTASTIC med varma vibbar, frukt och palmblad. Stockholms tyngsta djs inom dancehall/afro/hiphop/rnb spelar tillsammans hela natten för era dansande rumpor :)
Kända från Femtastic, Kwaai, Mama Africa, Mosquito, Club Calor, Södra Teatern och F12.

MISS DJ  

SISTER JUSTICE  

DJ NEYNEY  

DJ AISSA


//LILLA SALEN//
Lilla salen blir en rosa dröm av bokbord, talespersoner, feministiska serietecknare och rosa ballonger! På scen får ni inget mindre än…

GNUCCISåg ni Gnucci på P3 Guld-galan?? Se showen här! 

Hur magisk är inte denna kvinna som ger oss extatisk musik och rolig, kaxig och smart rapp!? GNUCCI, tidigare GNUCCI BANANA, har gjort musik med Timbuktu och Tove Styrke. Hon har gjort succé från Sverige till Sydafrika och nu kommer hon och blessar alla Feminister på Färgfabriken den 8 februari.

Oh My Goodness ! 

 

KRAA
Vilka är de där svincoola feministerna från Norrland som spelar violiner och punk med politiska mellansnack?? Jo det är Kraa. Dom är hemma från USA och på väg till oss på Färgfabriken med en kommande EP i högsta hugg.
Kraa är en åttaårig rörelse i de ångermanländska tallarna och 36 relationer på scen. Musiken är en hårdarrangerad och okontrollerad tvinning av hjältelåtar, lovesongs och punk.


VULKANO
Tidigare kända som Those Dancing Days har tjejerna bakom bandet slimmat ned sig till trion VULKANO och gjorde på en gång hårdsuccé! Kärnan och duon i gruppen VULKANO kommer till Fi-festen med sina dj-case för att spela sin bästa rock, pop, punk och klassiska äldre älskade låtar.
Dom är så bra så älskvärda och ni kommer svinga era huven som på 70-talet.


FRESHEST – THE EVOLUTION OF STREETDANCE
Freshest ger oss dansmaraton! Vad vi har saknat er och längtar efter att se er på scen! Freshest verkar främst inom den urbana danskulturen och jobbar normkreativt, feministiskt och antirasistiskt. 


YODIT GIRMAY-ABRAHA
Tung spoken word av tung ung Yodit Girmay-Abraha! Yodit går fortfarande i gymnasiet men har kört live på flera namnkunniga ställen som Dramaten, Orionteatern, KulturhusTaket, Stockholm Music & Arts och medverkat i flera program på Sveriges radio. Missa inte den här rösten!


HELENA SANDSTRÖM
Yes vi älskar att skratta! Och vi ser fram emot att skratta med underbara Helena Sandström :) Quote:
”Helena Sandström tog homogaysens hjärtan med den egna stand-up-föreställningen ’You Give Gay People a Bad Name’ och fortsatte med att ge HBT-Sverige något att glädjas åt genom humorprogrammet ’Kyss min plysch’ i P3.”

♥ DJ BATTLE MELLAN FEMTASTIC, MAMARAZZI OCH FRESHEST (FEAT. MAHOYO) ♥
De tre bästa klubbarna i stan. Nu låter vi de möta varandra och styra upp det bästa av det bästa till dansgolvet!

 

♥ LIVE-TECKNING MED HANNA STENMAN OCH TOVE DREIMAN + DOT(T)ERBOLAGET
Lillasystrarna Tove och Hanna träffades på b-språket och har inte kunnat glömma varandra sen dess. Till färgfabriken tar dom med sig sina djupa kunskaper i ritande och systerskap och tecknar ut den hela kvällen.
Dot(t)erbolaget Stockholm joinar med fler krafter till teckningshörnan.

 

NATHAN HAMELBERG
Nathan Hamelberg (Bring The Noise/Belleville) bjuder på häxblandning av disco från Karibien, soul, salsa och funk från latinamerika och jazz från Västafrika…

 

DJ LEBB ZEPPELIN
Dj LEBB ZEPPELIN aka iki är en klubbräv, dj och festfixare från Göteborg. Men Iki åker ofta landet runt och brukar besöka Fräcke minst 1 gång i månaden. Antingen som dj, filmstjärna i Dyke Hard eller som kulturtant. Bakom spelarna utlovas beats, tjejer och mycket dans! 


♥ OYA Rrriotsamba ♥
OYA Rrriotsamba är ett feministiskt slagverksspelande 11-kvinnoband som startade år 2010 inom Rrriotsambas förening. De spelar rytmerna samba, afro, sambafunk, “el gato” (afroecuatoriansk) och sambaduro. När de tar över festen blir det årets bästa karneval!!


BRANDTAL AV GUDRUN SCHYMAN


♥ FEMINISTISKA VISIONER OCH ORGANISERING ♥
Vi inleder kvällen med ett sprudlande samtal om feminism, aktivism, strategier, visioner och organisering. I panelen:

Kristin Tran, ordförande för Interfem 
Victoria Kawesa, genusforskare och ordförande i NAWES
Aina Gagliardo, Malmös feministiska nätverk
Deidre Palacios, initiativtagare till kampanjen ”ta håret tillbaka”
Sarah Delshad, nätverket muslimska feminister
Sissela Nordling Blanco, talesperson Feministiskt initiativ
Ellen Nyman, skådespelare och ordförande för TRYCK
Axel Repka, transaktivist, läkare och ledamot i RFSL:s förbundsstyrelse
Moderator: Sofia Karlsson 

Feministiskt initiativ (F!) har funnits sedan 2005 och vi finns tack vare alla eldsjälar i och runt partiet som vill ha en stark feministisk röst i politiken. Passa på att bli medlem nu eller på festen!