Välkommen till kongress 5-7 april!

24 januari 2013

Nu är det dags för kongress i Göteborg. Det kommer bli en rolig, intensiv och intressant helg där Feministiskt initiativs politik står i centrum och grunden för nästa års valrörelser läggs.

På kongressen kan du som medlem lägga nya förslag på vår politik och rösta fram vår kommande styrelse, talespersoner, nya revisorer och ny valberedning. Missa inte att anmäla dig till årets feministiska händelse!

När: Fredagen den 5 april – söndagen den 7 april 2013.

Var: På kvinnofolkhögskolan i Göteborg.

Anmälan: Anmälan inklusive betald kongressavgift och betald medlemsavgift ska vara inne senast den 5 mars.

Motionsdeadline: 22 februari

 

Anmälan och kostnad
För att delta på kongressen måste du anmäla dig, betala kongressavgiften samt betala medlemsavgiften senast den 5 mars. All information om anmälan finner du här.

Mötestider
Fredag 5/4: Registrering och fika från klockan 09.30 – 10.30. Kom i god tid så vi kan börja klockan 10.30. Dagen avslutas klockan 18.00.

Lördag 6/4: Registrering och fika från klockan 08.30. Start klockan 09.00. Dagen avslutas klockan 18.00.

Söndag 7/4: Fika och registrering från klockan 08.30. Start klockan 09.00. Dagen avslutas klockan 15.00.

Mer detaljerad information om tider för samtliga dagar kommer senare.

Möteshandlingar
På kongressens hemsida finner du samtliga handlingar och viktig information inför kongressen. Inloggningsuppgifter till kongresshemsidan har mailats ut till alla medlemmar samt finns på vårt forum. 

Handlingarna läggs ut successivt så fort de är färdiga så att du hinner läsa allt innan kongressen börjar. Du får själv skriva ut handlingarna och ta med dem till kongressen, om du inte har denna möjlighet kan vi skicka dem per post mot självkostnadspris.

Samtliga kongresshandlingar kommer finnas tillgängliga på kongresshemsidan senast den 29 mars. Endast handlingar som lagts upp efter den 29 mars kommer att delas ut under kongressen.

Motioner
Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 22 februari. Du kan mejla in dessa till: [email protected] eller skicka dina motioner med post. Märk kuvertet ”Motion” och skicka till Feministiskt initiativ Box 498 101 29 Stockholm. En motionsguide finner du på kongresshemsidan.

På kongressens hemsida finns det nu propositioner från styrelsen upplagda som du som medlem kan motionera på.

Diskutera gärna motioner på Feministiskt initiativs forum 

Kandidera
På kongressen kommer vi rösta fram vår kommande styrelse, talespersoner, nya revisorer och ny valberedning. Vill du kandidera? Anmäla dig här.

Tillgänglighet
Kvinnofolkhögskolan är tillgänglig och vi strävar efter att tillgodose allas behov för att kunna delta på kongressen. Vid frågor kontakta [email protected]

Mat
I anmälan ska du ange om du vill köpa lunch, för vilka dagar och om du har någon allergi. Lunchen kommer kosta ca 60 kronor och betalas kontant i samband med registreringen. Lunchen är vegansk och till stor del ekologisk och kommer tillagas av Café Vulgo.

Boende
Det finns flera vandrarhem i närheten av kvinnofolkhögskolan. På listan nedan ser du förslag på ett antal vandrarhem som ligger i närheten av Kvinnofolkhögskolan.

Masthuggsterrassens Vandrarhem. 250 meter från kvinnofolkhögskolan. Tel: 031-42 48 20

Göteborgs Mini-Hotel. 250 meter från Kvinnofolkhögskolan. Tel: 031-24 10 23

STF Vandrarhem Stigbergsliden. 450 meter från Kvinnofolkhögskolan. Tel: 031-24 16 20

Linné Hostel. 700 meter från Kvinnofolkhögskolan. Tel: 031 – 12 10 60

Slottsskogens vandrarhem & Hotell. 900 meter från Kvinnofolkhögskolan. Tel: 031-426520

Det kommer även finnas möjlighet att bo hos medlemmar i Göteborg. Om du önskar att bo hos någon medlem så ange det i din anmälan. Observera att vi inte kan garantera att alla som önskar att bo hemma hos en medlem får plats.

Barnpassning
Det kommer finnas möjlighet att få barnpassning under kongressen. Du som önskar barnpassning ska ange det i din anmälan tillsammans med barnets namn, ålder och annan information som kan vara bra att känna till.

Information
Alla frågor om kongressen, komplettering till din anmälan eller annan information som vi som arrangörer kan behöva känna till skickas till [email protected] eller:
Feministiskt initiativ, Box 498, 101 29 Stockholm. Märk kuvertet med ”Kongress 2013”.

Hitta
Kvinnofolkhögskolan ligger på Första långgatan 28B. Huvudentrén ligger på Kryssdäcket, med ingång från Masthuggstorget. Spårvagn 3 mot Marklandsgatan, 9 mot Kungssten och 11 mot Saltholmen stannar vid hållplatsen Masthuggstorget. Det kommer finnas skyltning och vägbeskrivning till ingången från Första Långgatan 28 B.

Övrigt

  • Reskostnader: För medlemmar som bor längre bort än 600 kilometer kan reseutjämningsavgift bekostas, upp till 300 kronor Vill du ansöka om reseutjämning så ska detta anges i din anmälan.
  • Allmänna diskussioner angående kongressen, som exempelvis efterlysning av samåkning till och från Göteborg, sker på Feministiskt initiativs forum.
  • Ange i din anmälan om du är allergisk mot något, både vad det gäller kost och annat som kan framkalla allergier.
  • Exakt dagordning, tidsordning och arbetsordning skickas ut i slutet av februari.
  • På lördagskvällen den 6/4 kommer en social aktivitet att anordnas för de som vill. Information om detta kommer ut i mars.

 

Välkommen!

Feministiska hälsningar från Feministiskt initiativs kongressgrupp