F! utmanar på Stockholm Pride

19 augusti 2012

Från queerfilmquiz och parad till debatter om Sizzla och konflikten mellan hbt-försvaret och fredsaktivster. Feministiskt initiativ är inte bara hbtq-rörelsens parti, vi är en av pridefestivalernas höjdpunkter!

 

PROGRAM:

– Onsdag 1 augusti –

SIZZLA OCH INTERSEKTIONALITETEN 

Sizzlakonserten startade en debatt om yttrandefrihetens gränser, rasism och förtryck. Vem får framföra kritik mot vem? Hur förstår vi protesterna med postkoloniala glasögon? Vad ligger bakom homofobin inom dancehall och hur fungerar den? Vad innebär protesterna för Jamaicas hbtq-personer?

kl 15.45 – 16.45 i Studio 3

http://www.stockholmpride.org/2012/Program/Feministiskt-initiativ/Sizzla-och-intersektionaliteten/

Läs mer: http://www.facebook.com/events/366233773448869/

 

QUEERFILMQUIZ 

Följ med på en resa genom queerfilmens guldkorn i quizform med exklusiva filmpriser. Med homoerotiken och könsvariationerna i filmen upptäckte vi oss själva, men kommer vi ihåg scenerna som förändrade våra liv? Quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfiken eller myssugen? Detta är något för dig!

16.45 -18.00 Klarabiografen

http://www.stockholmpride.org/2012/Program/Feministiskt-initiativ/Queerfilm-quiz/

 

– Fredag 3 augusti –

STRATEGIER FÖR FÖRÄNDRING 

Vad finns det för- och nackdelar med att välja att jobba inifrån ett system och att jobba utifrån? Står reformarbetarna i vägen för revolutionen? Är revolutionärerna bara världsfrånvända? 

Medverkande: Ulrika Westerlund (ordf RFSL), Sissela Norldling Blanco (Talesperson Feministiskt initiativ), Lars Lehman (Gaypolisen), Maria Sjöberg (vice ordf Stockholm Pride), moderator: Per Wiktorsson (fd ordf Stockholm Pride)

12.15 – 13.15 Studio 3, Arr: Fi & RFSL

http://www.stockholmpride.org/2012/Program/RFSL–Feministiskt-initiativ/Strategier-for-forandring/

 

TILLSAMMANS – HBTQ-FRÅGOR ÖVER PARTIGRÄNSERNA

De flesta politiska partier i säger sig Sverige stödja HBTQ-personers rättigheter – trots att partierna har vitt skilda ideologiska utgångspunkter. Går det att arbeta gemensamt och nå ett samförstånd? Eller är skillnaderna i åsikter större än de framstår? 

15:45–16:45 Ekoteket, vån 2

http://www.stockholmpride.org/2012/Program/Feministiskt-initiativ/Tillsammans—hbtq-fragor-over-partigranserna/

 

HBTQ-PERSONER I POLITIKEN 

Hur är villkoren för hbtq-personer som jobbar i partipolitiken? Finns det ett glastak? Spelar det någon roll om en är öppen eller inte? Ett samtal mellan hbtq-politiker.

17.00 – 18.00 Ekoteket, Arr: Fi & RFSL

http://www.stockholmpride.org/2012/Program/RFSL–Feministiskt-initiativ/Hbtq-personer-i-politiken/

 

Lördag 4 augusti

– PARAD –

Partiet med både dansant musik och smarta budskap kommer samla hundratals för att dansa i timmar och kräva en politik för allas lika värde. Stina Svensson och Sissela Nordling Blanco a.k.a. DJ Talespersonerna står för musiken. Glitterrosa är klädkoden, så kom som du är!

Du hittar oss i Humlegården, där allt är rosa, från kl 11:00.

 

– PARADEFTERFEST – 

Direkt efter paraden sätter vi oss i tantolundens gräs med spel och fest. Du hittar oss även de andra dagarna utanför parken med vår Fi-skrinda med information och spel.

 

Plats: programpunkterna är på Kulturhuset. Paraden går från hummlegården till Tanto.

Tillgänglighet: god, se mer på www.stockholmpride.se

Entré till Pride House 100 kr/dag. 

 

Vi vill ha råd att delta på Pride, i Stockholm, Umeå, Malmö, Örebro, Falun, Uppsala, Norrköping och överallt. Det är dyrt och Fi får inget partistöd. Alla pengar kommer från medlemsavgifter och gåvor. Stöd hbtq-rörelsen du också, donera till Fi, bankgiro 405753-5 eller bli medlem http://www.feministisktinitiativ.se/ta_initiativ.php