F! lockar med sagoläsning och soffsamtal

19 februari 2012

Feministiskt initiativ Österlen har inte mindre än två programpunkter på Vintermys på Valfisken onsdagen den 22 februari, mitt i sportlovet. Sagoläsning med Gudrun Schyman och soffsamtal kring vad Queer egentligen är.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamn har bjudit in föreningar i kommunen att delta i arrangemanget Vintermys på Valfisken under sportlovet. Det hela har resulterat i ett fullspäckat program för ung som för gammal.

F! Österlen bjuder på sagoläsning med Gudrun Schyman för barn och vuxna klockan 15.00 på biblioteket.

Något senare, klockan 19.00, blir det soffsamtal kring begreppet queer. I soffan sitter Alexander Alvina Chamberland, fil. kand. i genusvetenskap, queeraktivist och en av initiativtagarna till Queertopiafestivalen i Norberg, Europas första queerfeministiska musikfestival, Naomi Gruszka och Sofie Thorild, båda från HaBiTat Q, ett fritidshäng för unga mellan 13 och 20 år som identifierar sig som HBTQ eller som är nyfikna på homo, bi, trans eller queer samt Gudrun Schyman, feminist och kommunal-politiker.

Samtalet leds av Julia Falkman:

– Jag jobbar med ungdomar och vet att det finns en stor nyfikenhet bland många unga kring könsroller och sexualitet. Men var hittar man någon att ställa sådana frågor till? Många vuxna är nog lika förvirrade. Queer kan upplevas som ett suddigt begrepp, som man kanske har hört talas om och tycker låter spännande, knepigt eller helt underbart. Jag vill försöka räta ut alla frågetecken med hjälp av våra soffgäster och publiken.

Onsdag 22/2 på Kulturhuset Valfisken, Järnvägsgatan 2, Simrishamn
Kl. 15.00 – Sagoläsning med Gudrun Schyman
Kl. 19.00 – Soffsamtal kring begreppet Queer

Frågor besvaras av Julia Falkman, 0736-531400, [email protected]

Eller Feministiskt initiativs pressjour 0706-100 191