Fi manifesterar för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor

23 november 2011

På fredag är det FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Feministiskt initiativ uppmärksammar dagen med en flash mob i Stockholm, en manifestation i Göteborg och en mänsklig installation och ett samtal Malmö. Partiets talesperson Sissela Nordling Blanco deltar dessutom i 30-årsjubiléet av dagen som firas i Bogotá, i Colombia.

 

Feministiskt initiativs manifestationer den 25 november:

Stockholm

Kl 16.45 flash mob på Götgatan
Vi kommer att sprida ut oss längst backen och på given signal som en dominoeffekt, ska vi skrika NEJ tillsammans. Detta är en symbolhandling för att våga använda sin röst som ett försvar mot angrepp.
17.00 manifestation
Workshop i feministiskt självförsvar, ledd av skådespelerskan Bianca Kronlöf.
17.20 efter manifestationen
Efter manifestationen bjuds det på filmvisning och klubb på Kulturhuset till långt in på natten.
För mer info: http://www.facebook.com/event.php?eid=314961805184521 

Göteborg

KL 17.00 Manifestation mot våld i nära relationer
Samling på Sensus, Södra Hamngatan 29
För mer info http://figoteborg.se/pa-gang/

Malmö

Kl 17.00 Mänsklig installation på Gustav Adolfs torg
Med hjälp av en konstnär kommer vi på ett kreativt sätt uppmärksamma denna internationella dag. Vi har lakanen på oss och silvertejp över munnen. På lakanen finns citat från olika tidsepoker som ”häftats fast” på kvinnans kropp.

Kl 19:00 I skuggan av våldet ett samtal på Garaget i Sofielund. Feministiskt initiativs Gudrun Schyman och författarna Kristian Lundberg och Mats Söderlund diskuterar mäns våld mot kvinnor och svarar på frågan ”Vad gör vi?”. Moderator är Feministiskt initiativs talesperson Carl Emanuelsson.

För mer info http://fimalmo.wordpress.com/2011/11/18/vald-som-drabbar-kvinnor-ett-scensamtal-med-kristian-lundberg-mats-soderlund-och-gudrun-schyman/

Bogotá, i Colombia

Feministiskt initiativs talesperson Sissela Nordling Blanco deltar i 30-årsjubiléet av dagen som firas på ett feministiskt forum med representanter från feministiska organisationer från hela Latinamerika och Karibien. Mer info om det feministiska forumet, på spanska: http://www.12encuentrofeminista.org/pagina.php?p_a=5&d=12-encuentro-feminista-latinoamericano-y-del-caribe