Nordling Blanco redaktör för Makthandbok

25 augusti 2011

Feministiskt initiativs talesperson Sissela Nordling Blanco är en av redaktörerna för Interfems Makthandbok som nu ges ut i en andra upplaga. Makthandboken riktar sig till unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet. På fredag den 26 augusti är det releasefest på Café Copacabana i Stockholm.

– Med den här boken vill vi öka handlingsutrymmet för antirasistiska feminister genom att ge konkreta tips på strategier och metoder för att skapa diskussioner om rasism och sexism i etablerade organisationer, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt initiativ.

Boken ges ut av Interfem där Nordling Blanco själv är aktiv. Interfem är en tankesmedja och resurscenter som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering där kvinnor med utländsk bakgrund blir en erkänd resurs och får större ekonomisk och politisk betydelse på arbetsmarknaden och i samhället. Övriga redaktörer för boken är genusvetaren Kristin Tran, styrelseledamot i Interfem och Berolin Deniz, ordförande för Interfem.

– Boken vänder sig till alla som är trötta på att bli nedtystade, exkluderade eller utslitna på grund av att ha drivit antirasism i organisationer där det inte varit en självklar del av agendan.  Alla pengar vi får in på boken används till att göra fler böcker och annan antirasistisk feministisk verksamhet, säger Sissela Nordling Blanco.

Releasefesten för Makthandboken hålls fredagen den 26 aug, kl 18-22 på Café Copacabana, Hornstulls Strand 3 i Stockholm. Ramp finns. Då kommer redaktionen och några av bokens medverkande aktivister samtala med Bangs chefredaktör Trifa Shakely.

Läs mer om boken och hur du kan beställa den på: http://www.interfem.se/makthandbok.aspx