Pride 2011

18 juli 2011

Feministiskt initiativ utmanar heteronormen genom att återigen ha ett fantastisk program för Stockholm Pride. Med över 20 programpunkter har vi allt från queer sagoläsning, ansikts- och kroppsmålning och speed-dating till debatter om familjepolitik, nationalism, besattheten av kön och mycket, mycket mer.

En av höjdpunkterna är Lesbisk kamp, ett samtal till minne av vår nyligen avlidne talesperson Stina Sundberg som kommer innehålla allt man kan önska. Festivalen pågår den 1-7 augusti, läs mer på deras hemsida där hela programmet släppts. Vill du vara volontär, maila [email protected].

Feministiskt initiativ utmanar heteronormen genom att ha den starkaste politiken för alla människors lika värde:

  • Vi kräver en familjepolitik anpassad efter alla familjekonstellationer och relationer – regnbågsfamiljer, ensamstående föräldrar, ombildade familjer, kombos och kollektiv – inte bara kärnfamiljen.
  • Vi kräver att hbtq-flyktingar ska kunna få asyl i Sverige och en allmän flyktingamnesti för att ge upprättelse till alla de hbtq-flyktingar som felaktigt nekats uppehållstillstånd.
  • Vi kräver transpersoners rätt att bestämma över sin egen kropp – tvångssteriliseringarna måste stoppas.
  • Vi kräver stöd till unga hbtq-personer som har sämre psykisk hälsa än andra. Det ska vara en självklarhet att all personal på skolor, ungdomsgårdar och ungdomsmottagningar är utbildade i hbtq-frågor, genus och antirasism.

Här kan du klicka dig vidare och läsa mer:

Feministiskt initiativs program till festivalen
Granskning av alla partierna hbtq-politik 2010
Vår hbtq-politik i fickformat
Bli volontär för F! på Pride