Nya talespersoner och ny styrelse

27 mars 2011

Feministiskt initiativs kongress antog valberedningens förslag och har valt Carl Emanuelsson, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson till talespersoner. Gudrun Schyman avgår som talesperson, men sitter kvar i partiets styrelse.

– Jag ser det som en styrka att vi är tre, inte bara för att vi kan komplettera och inspirera varandra utan för att vi då också återpeglar den kraft och vilja som finns i partiet, säger Carl Emanuelsson ny talesperson för Feministiskt initiativ.

 – Vi växer hela tiden och har många nya avdelningar och medlemsgrupper. Jag är övertygad om att det engagemang som finns i Feministiskt initiativ kommer ge oss framgångar i valen 2014, säger Sissela Nordling Blanco ny talesperson för Feministiskt initiativ.

 – Feministiskt initiativs största utmaning är att vi inte har det ekonomiska partistöd som andra partier har, men å andra sidan har vi nu efter tre valrörelser en organisation med både erfarenhet och rutiner som gör oss stabilare en någonsin, säger Stina Svensson ny talesperson för Feministiskt initiativ. 

Kongressen antog också valberedningens förslag till styrelse:

Gudrun Schyman, 62 år, Simrishamn (avgående talesperson)
Amanda Mogensen, 38 år, Lund
Sofia Karlsson, 34 år, Stockholm (f.d. talesperson)
Jonas Göthner, 23 år, Stockholm
Siri Nilsson Öhman, 26 år, Stockholm
Helena Molin, 27 år, Stockholm
Gita Nabavi, 29 år, Stockholm
Zakia Khan, 43 år, Uppsala
Maria Pettersson, 33 år, Malmö
Monica Amante, 33 år, Stockholm
Wilo Abdulle, 44 år, Göteborg
Maria Borgström, 27 år, Gamleby

För mer information
Feministiskt initiativs pressjour 0706-100 191