Veckobrev nr 15 från Sofia Karlsson

11 februari 2006

Vintern har tagit ett stadigt grepp om oss igen, och det kan kännas väldigt kallt och nästa tröstlöst. Blir det aldrig vår?

Hej Kära Aktivistfeminister!

Egentligen gillar jag vintern och kylan. Den ger mig härliga söndagspromenader med gnistrande vit snö och blå himmel. Den ger mig även utmärkta ursäkter till att krypa upp i soffan med en filt över sig, en varm kopp choklad bredvid sig och en härligt tjock lättläst deckare i handen.

Men det är klart, varken du eller jag har så mycket tid just nu för vare sig promenader eller deckare. Det är februari och innan vi vet ordet av är det september och val. Vi är utan att vi egentligen kanske riktigt vet exakt när det hände, mitt uppe i valrörelsen. Det politiska arbetet kräver framförhållning samtidigt som vi måste vara beredda att agera och reagera på det som händer nu. Fantastiskt roligt är det, och tiden rinner iväg. Snart är det redan Maj och då i veckorna 19 och 20 kommer vi att ha en förvalsturné. Jag, Devrim och Gudrun ska kuska runt hela Sverige. Vi ser det som en generalrepetition både för oss och för alla er i medlemsgrupperna inför valspurten i augusti. En förvalsturné är också såklart ett fantastiskt sätt att komma ut och möta våra potentiella väljare och berätta om vår politik och varför det behövs ett feministiskt alternativ i valet. Ta kontakt med vår samordnare Hanna och se till att boka in din ort på vår turné.

Något som ligger lite närmare i tiden är kärleksveckan som infaller redan nästa vecka. Vi tar tillfället i akt att belysa att ett jämställt samhälle skapar förutsättningar för alla människor att ge och få mycket mer kärlek än vad som går idag när könsmaktsordningen skapar stora hinder . Textmaterial kommer att finnas på hemsidan och när ni ska göra medlemsvärvningsaktioner ta kontakt med någon av oss talespersoner. Vi står till ert förfogande.

Veckan efter kärleksveckan kommer Fi att delta i en manifestation mot kränkande behandling i arbetslivet. Manifestationen kommer att äga rum i Stockholm den 22 februari. Kontakta Lourdes Daza-Gillman i styrelsen för mer information.

Till sist ett litet avslöjande. Jag kommer att börja blogga! (dagbok på nätet) Håll utkik på vår hemsida nästa vecka efter en länk till min blogg.

Vinterhälsningar från
Sofia Karlsson

PS. Ta tid för den där promenaden eller deckaren någon gång i alla fall. Fritid behöver vi, även ett historiskt år som 2006. DS.