Feministiskt initiativ behåller sitt namn

26 mars 2011

Feministiskt initiativ behåller sitt namn. Avgående talespersonen Gudrun Schymans motion om att partiet skulle byta namn till Feministerna avslogs nyss av kongressen som pågår i Malmö under helgen.

– Feministiskt initiativ är efter våra sex år som parti och tre valrörelser ett väletablerat namn och det är så folk känner igen oss. Vi är fortfarande det enda feministiska initiativet i den svenska partipolitiken och feminism är något man gör inte något man är, därför är det ett partinamn som passar oss, säger Sissela Nordling Blanco.

Beslutet om partiet ska behålla sitt namn fattades genom omröstning där en majoritet av de 116 kongressdeltagarna röstade emot ett namnbyte till Feministerna. Det är andra gången Schyman får sin motion om namnbyte avslagen.

– Vi har tagit oss in som tredje största parti i Simrishamns och byggt upp en stark och stabil organisation. Jag tycker att vi nu är mer än ett initiativ och tycker därför att ett namnbyte hade varit ett bra sätt att visa det på, säger Gudrun Schyman.