Feministiskt initiativ ska välja nya talespersoner och styrelse

14 mars 2011

Carl Emanuelsson, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson är valberedningens förslag till talespersoner för Feministiskt initiativ. Valberedningen förslår ytterligare 12 ledamöter till partistyrelsen som ska väljas vid partiets kongress 26-27 mars i Malmö.

 

– Det är valberedningens samlade bedömning att Carl Emanuelsson, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson tillsammans har en bra kombination av kompetenser som kommer kunna föra fram vår politik, säger Björn Nilsved, presskontakt för valberedningen.

Carl Emanuelsson, 29 år, bor på Värmdö och arbetar som samhällslärare på högstadiet. Sissela Nordling Blanco, 23 år, bor i Stockholm och studerar grafisk formgivning. Stina Svensson, 41 år, bor i Göteborg och är projektledare för ett jämställdhetsprojekt kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

– Det har kommit in otroligt många nomineringar till både talespersoner och styrelse. Det har inte varit svårt att få folk att ställa upp, tvärtom har utmaningen legat i att välja mellan så många goda kandidater, säger Björn Nilsved. 

Valberedningens förslag till ledamöter i styrelsen är: 

Gudrun Schyman, 62 år, Simrishamn (avgående talesperson)

Amanda Mogensen, 38 år, Lund

Sofia Karlsson, 34 år, Stockholm (f.d. talesperson)

Jonas Göthner, 23 år, Stockholm 

Siri Nilsson Öhman, 26 år, Stockholm 

Helena Molin, 27 år, Stockholm 

Gita Nabavi, 29 år, Stockholm 

Zakia Khan, 43 år, Uppsala 

Maria Pettersson, 33 år, Malmö 

Monica Amante, 33 år, Stockholm 

Wilo Abdulle, 44 år, Göteborg 

Maria Borgström, 27 år, Gamleby 

För mer info: 

Feministiskt initiativs pressjour, tel 0706-100 191