Talesperson Stina Sundberg har avlidit

3 februari 2011

Feministiskt initiativs talesperson Stina Sundberg somnade stilla in under torsdagskvällen efter en tids cancersjukdom. Stina lämnar ett stort tomrum efter sig i styrelsen och Feministiskt initiativ och är saknad av många.

Med en oerhörd sorg måste vi meddela att Feministiskt initiativs talesperson Stina Sundberg avlidit efter en tids sjukdom i cancer. Stina somnade stilla in strax efter klockan 17.00 på torsdagskvällen den 3 februari. 

Stina Sundberg blev 56 år gammal och har varit med och byggt upp Feministiskt initiativ sedan starten. Stina var talesperson tillsammans Gudrun Schyman sedan mars 2007, och har varit styrelseledamot sedan Feministiskt initiativs första kongress i Örebro år 2005.

Stina Sundberg blev Sveriges första lesbiska kvinna på partiledarposition.

Stina Sundberg var under hela sitt liv aktiv inom kvinnorörelsen, LGBT-rörelsen och den feministiska rörelsen. Hon var aktiv i Kvinnohuset/Kvinnocentrum i Göteborg, Lesbisk Front, Tjejfilm med mera. Yrkesmässigt arbetade Stina som strategisk jämställdhetssamordnare i Västra Götalands region och arbetade tidigare även som lärare och inom folkbildning. Hon var med och byggde upp Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och var dess rektor under många år och var även k anslichef på RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation).

Stina Sundberg lämnar ett stort tomrum efter sig i styrelsen och Feministiskt initiativ – hon är saknad av många. Många har inte bara mist en professionell medarbetare i organisationen, utan har också förlorat en kär vän. Andra har mist en nära anhörig.  

Den långa kamp mot diskriminering som Stina förde kommer Feministiskt initiativ att förvalta och fortsätta driva i det fortsatta feministiska arbetet.

Varma hälsningar 

Feministiskt initiativs styrelse

 

Vid frågor eller tankar är du välkommen att kontakta styrelsen på:

Stina Svensson, stina.svensson (a) feministisktinitiativ.se eller 0706-100 190 (info-jour)

Veronica Svärd, veronica.svard (a)  feministisktinitiativ.se eller 0706-100 191 (pressjour)

Du kan även lämna dina tankar om och hälsningar till Stina Sundberg genom att klicka på Kära Stina.