Veckobrev nr 14 från Gudrun Schyman

2 februari 2006

Vi skriver februari och vi ser hur ljuset börjar komma. Morgonen är inte lika mörk och dagarna blir lite längre. Det är hoppfullt. Jag tror att det börjar ljusna för F! också. Det finns de som tror att F! har fastnat i vintersömn men ack vad de bedrar sig.

Hej alla aktivister,

Bara för att det inte finns rubriker i tidningarna så betyder inte det att aktiviteterna har stannat av. Jag som reser land och rike runt kan tala om att det pågår massor. Jag kan dessutom tala om att alla de arbetsgrupper som styrelsen tillsatt har lämnat in fantastiska (och omfattande!) dokument som är frukten av ett imponerande och intensivt arbete.

Det är inte rubriker i tidningarna som bär oss. Det är våra fötter och våra ord och våra tankar. Därför är det så viktigt att vi rör på oss och är ute bland folk. Värvar medlemmar och ventilerar våra visioner. De 20% av väljarna som sade att de kunde tänka sig att rösta på ett feministiskt alternativ i valet gjorde det för att de var missnöjda med hur de nuvarande partierna hade hanterat de feministiska frågorna. De är inte mindre missnöjda nu. Varför skulle de vara det? Inte i några av de debatter på partiledarnivå som har varit den senaste tiden vittnar om att man tar frågor som rör kvinnors rättigheter på allvar. Nu är det upp till oss att förmedla till väljarna att vi/F! gör det.

Eftersom det är nytt år ska medlemskapet förnyas. Alla som inte har gjort det ännu måste göra det nu! Och alla som tvekar måste övertygas. Dessutom har varje medlem uppdraget att värva fem (5) till. Om alla drygt 2000 medlemmar från förra året hänger med och dessutom skaffar fem till var, ja då är vi de tiotusen (10 000) vi måste vara när vi ska ut i valrörelsen. Då har vi också de två miljoner som vi måste ha för att kunna betala och få ut alla val- sedlar, då har vi pengar att trycka ett kommande valmanifest, då har vi möjlighet att bekosta det allra nödvändigaste. I styrelsen måste vi budgetera och planera, långt i förväg, så därför är det nödvändigt med medlemsavgifter nu!

En särskild medlemsvärvningsvecka inträffar vecka 7, dvs 13–19 februari. Med kärlek som tema ska vi presentera F!. Vi ska prata om varför kärleken sitter trång, varför könsrollerna skaver och varför patriarkala föreställningar tar död på lusten. Min uppmaning till er alla är att ordna möten. Bjud in er och bjud ut er! Ta kontakt med universitet och högskolor och folkskolor. Samarbeta med studieförbund, RFSL, kvinnoorganisationer och tjejjourer. Vi talespersoner står till förfogande. Ta kontakt och boka in oss. Det kommer att finnas ett textmaterial och underlag för artiklar. Försök att få åtminstone ett möte på din ort och en artikel i din tidning. Vi vill att vi ses! T.ex ska vi försöka vara på sommarens festivaler. Därför skickar jag med en lista på (nästan) alla.

Innan dess kommer vi förstås att ses under rådslagen helgen den 4–5 mars och, igen, på valkonferensen den 1–2 april.

Det är mycket nu men jag kan trösta er med att det kommer att bli mycket mer!

-Gudrun