100 000 tack, Hélène!

29 september 2018

Hélène Gladsaxe donerar 100 000 kr till valfonden. Here is why.

”1949 kom min mamma, Nancy Eriksson (S), in i Riksdagen. Inspirerad av min omgivning startade jag förening med min storebror och en annan pojke i huset. Jag blev som fyraåring därmed ordförande i ”Sammanträdesklubben”.

Under de kommande åren insöp jag föreningskunskap vid mammas alla styrelsesammanträden hemma och vid åtta års ålder fick jag en liten ordförandeklubba.

Det blev för mej naturligt att varje gång jag senare i livet upprördes över en orättvisa eller fångades av en idé, direkt söka mej till en organisation. Solidaritet, fred, antirasism och allas lika rättigheter, blev en stabil bas för mina åsikter.

Alltid har det till slut visat sej att jag har kämpat i det vinnande laget. Franco-fascisterna i Spanien förlorade, USA fick på pälsen i Vietnam. Rasistlagarna i Sydafrika är borta, Fascistjuntan i Grekland fängslades osv.

Även nu har jag lierat mej med det vinnande laget – Feministiskt Initiativ.  

Vad jag lärt mej under 60 års medlemskap i olika ideella föreningar är, att ingen organisation kan sprida sitt budskap utan besjälade medlemmar och – pengar. I ett bostadsbyte fick jag pengar över och kunde därmed bidra med en stor summa. Den bästa investering jag kunde komma på för en bättre framtid för min son och mina tre sonsöner.

Att idag bidra ekonomiskt till sin organisation har betydelse för känslan av samhörighet / rättigheter / ansvar. Så varför inte varje månad du betalar din hyra också betala in de avrundande kronorna till nästa hundralapp till F!. Det kommer att ge dej glädje och vårt parti en säkrare grund att stå på.

Påminn dej om att ALLT ÖVER NOLL ÄR EN SEGER!”

Hélène Gladsaxe


Har du en slant över? Ge till valfonden.