Hala Raza

23 år, Örebro, Student

23 år, Örebro, Student

hala

Jag är en bra riksdagskandidat!

Jag är första generationens invandrare och har en hel del erfarenheter av diskriminering. Jag har därför mer än teoretisk kunskap och även ett viktigt perspektiv. Rasifierade kvinnor behöver ges mer utrymme på inom politiken. Som person är jag insiktsfull, driven och tar gärna initiativ för att uppnå förändring. Jag avsätter dessutom det mesta av min fritid till feministisk aktivism.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Antirasistisk feminism är en central fråga för mig. Vi måste synliggöra och bekämpa den mångsidiga utsattheten som är mångas vardag. Rasism och nazism har vuxit större och det måste vi ta på allvar. HBTQ är en annan viktig fråga för mig då det inte alls ges tillräckligt mycket utrymme inom politiken. Vi måste visa att vi vill och kan bekämpa diskrimineringen. Ett intersektionellt förhållningssätt är grundläggande för mig.

I valrörelsen kommer jag…

Att prata med folk för att göra de medvetna om vad vi står för samt höra vad de själva vill se. Jag kommer att delta i olika evenemang för att nå ut till många som exempelvis Systerskapsfestivalen i Örebro. Jag är aktiv i Örebro där jag är talesperson för Fi Örebro och ställer upp i både landsting- och kommunvalet.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

Ta upp det som visat sig vara mest angeläget under valrörelsen. Jag anser att det är viktigt att återspegla människors behov, specifikt gällande diskrimineringsfrågor.

Länkar

https://www.facebook.com/pages/Hala-Raza-till-Riksdagen-Fi/1405610606354337
http://orebro.etc.se/nyhet/abortmotstandare-till-universitetet
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/fi-siktar-pa-fullmaktige-i-orebro
http://totallyorebro.se/kultur-noje/livsstil/orebroaren-hala-raza/

Twitter: @hailormoon @FiOrebro
Instagram: FiOrebro