Nominera till styrelsen, talesperson & revisor

Nu är det dags att välja vilka som ska leda Feministiskt initiativ. Det är hög tid att nominera dig själv eller någon annan.

Nu är det dags att välja vilka som ska leda Feministiskt initiativ. Det är hög tid att nominera dig själv eller någon annan.

Feministiskt initiativ är Sveriges snabbast växande parti med 22 000 medlemmar över hela Sverige. Vi är en stor folkrörelse med mandat i eu-parlamentet och 13 kommuner. Nu ska vi besluta vilka som ska leda och utveckla organisationen.

Du kan nominera dig själv eller någon annan till styrelsen, talesperson eller revisor. Om du nominerar någon annan måste personen först vara tillfrågad. Nedan finner du mer information om uppdragen och hur nomineringen fungerar. Sista dag för nominering är den 20 november.

Vänliga hälsningar
Valberedningen Feministiskt initiativ
valberedning@feministisktinitiativ.se

Nominera dig själv eller någon annan här: www.korta.nu/Fi-nominera

Vänliga hälsningar från Valberedningen Feministiskt initiativ

FAQ

Viktiga datum

20 november 2014 – sista datum att nominera
13-15 februari 2015 – Kongress för alla medlemmar, Örebro

För hur lång tid gäller uppdragen?

Styrelse, talesperson och revisor väljs för 2 år i taget, men du som kandiderar till styrelse och talesperson bör vara inställd på att sitta i 4 år, över valet 2018.

Hur går nomineringsprocessen till?

  • När nomineringen kommit in kontaktas den nominerade av valberedningen och ett datum för intervju bestäms. Den nominerade ombeds också att skicka in två referenser, ett CV eller en presentation av sig själv och sina tidigare erfarenheter.
  • I början på februari 2015 presenterar valberedningen sitt förelag till styrelse, talespersoner och revisorer.
  • På kongressen 13-15 februari beslutar medlemmarna vilka som ska ingå i styrelsen, talespersoner och revisorer.

Vad innebär det att sitta i styrelsen för Feministiskt initiativ?

  • Styrelsen är Feministiskt initiativs ryggrad och har medlemmarnas förtroende att leda organisationen mellan kongresserna.
  • Styrelsens uppgifter består bland annat av att planera, leda, och ansvara för politik, ekonomi, organisation och kampanjverksamhet. Styrelsens uppgift är också att hålla kontakt med medlemsgrupper och hantera medlemsregister.
  • Idag är Feministiskt initiativ en snabbt växande organisation med 22 000 medlemmar och ingen personal. Att sitta i Feministiskt initiativs styrelse kräver mycket tid och arbete, bra arbetsfördelning och stort ansvarstagande av samtliga ledamöter.
  • Styrelsen består av mellan 11-15 ledamöter som träffas cirka en gång i månaden för heldagsmöte under en helg. Där emellan är det uppgifter som ska lösas. Uppdraget är på två år och helt ideellt.
  • Att sitta i Feministiskt initiativs styrelse innebär att du är med och driver organisationen framåt, tänker strategiskt kring politik, ekonomi och kampanjer, samt ansvarar för intern demokrati och likabehandling. Eftersom vår politik utgår från våra egna erfarenheter av sexism, rasism, funkfobi, transfobi och olika former av diskriminering letar vi speciellt efter dig som bär dessa erfarenheter.

Du ska ha:
Erfarenhet av organisatoriskt arbete

Det är också bra om du har:
Erfarenhet av arbetsledning
Kompetens inom ekonomi och redovisning
Tidigare styrelseerfarenhet

Vilka sitter i valberedningen?

Valberedningen är vald på två år (2013-2015) och består av:
Maria Mårsell, Ordförande, Stockholm
Kristin Tran, Norrköping/Bryssel
Jonas Göthner, Stockholm
Julia Falkman, Tomelilla
Ewelina Axell, Jönköping
Karin Odelblad, Norrköping
Nicklas Bäcker, Uppsala

Hur kontaktar jag valberedningen?
Maila oss på: valberedning@feministisktinitiativ.se